Mediakub & storbildsskärm

iCast levererar varje år ett flertal mediakuber / jumbotroner och storbildskärmar till sportklubbar i Skandinavien. Alla med olika förutsättningar och kravbilder vad gäller storlek, design, format, upplösning och ljusstyrka. Som helhetsleverantör för arenor har vi IP-klassad LED-teknik för både inomhus- och utomhusbruk.

Skräddarsydd mediakub

Vi tar fram koncept och ritningar för varje projekt. Tack vare ett nära samarbete med tillverkare och stålkonstruktörer kan vi med hjälp av den senaste tekniken hitta konstruktiva lösningar för varje arena och sporthall. Kontakta oss för att inleda diskussion kring förutsättningar och kravspecifikation.

Kontakta iCast
iCast Mediakub

Diodval

Dioderna är en av många viktiga kvalitetsfaktorer som bestämmer bland annat bildkvalitet och ljusstyrka och hur dessa står sig över tid. Bland fabrikaten finns Nichia, Silan, Cree, AXT och Epistar. Silan är i de allra flesta sammanhang det mest prisvärda alternativet som håller hög kvalitet. Men inom upplevelseindustrin och till kunder som efterfrågar diodens Ferrari väljer iCast Nichia. Den tillverkas av bättre och dyrare material och ledare som ger bättre ljusstyrka, färgåtergivning, strömförbrukning och livslängd. Prismässigt ligger Silan cirka 25 % lägre än exempelvis Cree och 50 % lägre än Nichia. Dioderna är den komponent i en LED-skärm som har störst betydelse för priset.

Pitch

Pitch ihop med skärmens storlek bestämmer upplösning. Det är en avgörande faktor för den upplevda bildkvaliteten. Pitchen anger avståndet i mm mellan varje diod. För utomhusskärmar med så kallad DIP-teknik varierar pitchen mellan 10 mm och 25 mm. För inomhusskärmar med SMD-teknik varierar pitchen mellan 0,8 mm till 10 mm. Ju lägre pitch desto fler dioder ryms per m2. Som riktlinje bör pitch i mm vara minst lika hög som avståndet är mellan skärm och betraktare i meter. Valet av pitch avgörs av skärmstorlek, avstånd till betraktare och vilken typ av innehåll som skärmen ska visa.Kontakta iCast

iCasts medarbetare har mångårig erfarenhet av Digital Signage och LED-installationer. Vi levererar kompletta mediasystem och LED-skärmar anpassade för 24/7-drift för inomhus- och utomhusbruk. Varje år installerar vi hundratals kvadratmeter LED till nöjda och återkommande kunder.

Bland våra kunder finns klubblag inom SHL i hockey, fotbollsallsvenskan, utländska arenor, prisbelönta köpcentrum, marknadsledande energibolag, butikskedjor, offentliga organisationer, med flera.

iCast Sweden AB, Deltavägen 3, SE-352 45 Växjö, SWEDEN
Telefon: +46(0)47026300, Fax: +46(0)470762425
Webb: www.icast.se, E-mail: info@icast.se

Ditt namn

Din e-post

Meddelande