Sportsystem med mediakub till Lonza Arena i Schweiz

Lonza Arena i Visp Schweiz har genom huvudentreprenören Frutiger AG beslutat att investera i ett toppmodernt mediasystem från iCast. Investeringen innefattar en ny mediakub i vår unika sömlösa design, digital scoreboard, VIP-skärmar, TV-studio och styrsystem för mediahantering tillsammans med grafiska matcheffekter. Ordern utförs i samarbete med vår schweiziska representant sportsevision.

Mediakub
Mediakuben som sådan kommer att vara den första i sitt slag i Schweiz och kommer att lyfta den arenaupplevelsen betydligt jämfört med traditionella mediakuber. Högre upplösning, större visningsyta och synliga effekter i 360 grader är några av de funktioner som publiken kommer att uppleva. Dessutom satsade Lonza Arena på en ny tv-studio med fjärrstyrda robotkameror för att förbättra upplevelsen för publiken ännu mer. Kontrollsystemet är helt Mac-baserat och fullt skalbart för framtida expansioner.

Designen och bildkvaliteten tillsammans med mediakubens enkla funktion kommer att spela en viktig roll i den övergripande upplevelsen. Målet är att förbättra publikupplevelsen och göra den extraordinär.

“Efter att ha levererat vår första LED-installation i Win4 Arena i Winterthur 2018 ser vi nu fram emot en andra LED-installation. Tillsammans med vår partner från Sverige iCast kommer vi att driftsätta den första” toppmoderna “LED-kuben i Schweiz sommaren 2019, säger Matthias Berger, VD för sportsevision ag.

iCast stärker sin marknadsposition i Europa
iCast Sweden AB har under de senaste åren utökat sin referenslista och är en framträdande konkurrent när det gäller arenaproduktioner och sportunderhållning i Europa. Samarbetet med sportsevision stärker vår position på marknaden för framtida upphandlingar i Europa.

“Vi är stolta över att välkomna Lonza Arena som ny kund och ser fram emot ett bra samarbete med arenan och hockeyklubben EHC-Visp. Lonza Arena är den första arenan i Schweiz som investerar i vår unika sömlösa mediakub för att förbättra upplevelsen för sina evenemang. Förutom Schweiz klubbar, har SHL, de norska och tyska hockeyligorna investerat i medieteknik från iCast. Efterfrågan på vårt mediasystem är fortsatt hög och med detta kontrakt ser vi fram emot nya utmaningar i Schweiz, säger Mats Hultemark från iCast.

Kontakta iCast
LONZA ARENA

Kontakta iCast

iCasts medarbetare har mångårig erfarenhet av Digital Signage och LED-installationer. Vi levererar kompletta mediasystem och LED-skärmar anpassade för 24/7-drift för inomhus- och utomhusbruk. Varje år installerar vi hundratals kvadratmeter LED till nöjda och återkommande kunder.

Bland våra kunder finns klubblag inom SHL i hockey, fotbollsallsvenskan, utländska arenor, prisbelönta köpcentrum, marknadsledande energibolag, butikskedjor, offentliga organisationer, med flera.

iCast Sweden AB, Deltavägen 3, SE-352 45 Växjö, SWEDEN
Telefon: +46(0)47026300, Fax: +46(0)470762425
Webb: www.icast.se, E-mail: info@icast.se

Ditt namn

Din e-post

Meddelande