Arenasystem med mediakub till Skellefteå AIK Hockey

Skellefteå AIK har beslutat att investera i ett helt nytt topp-modernt mediasystem från svenska iCast Sweden AB. Investeringen består av en ny mediakub i en unik sömlös design, nya LED-bannersystem, LED-skärmar över ingångar, digitala resultattavlor och ett nytt scoreboardsystem samt ett kontrollsystem för att styra media med tillhörande grafiska effekter under matchevenemanget.

Mediakuben den första av sitt slag!
Mediakuben som sådan blir den första av sitt slag i Europa och kommer att lyfta helhetsupplevelsen markant jämfört med tidigare säsonger, högre upplösning, större bildyta och visning av effekter i 360-grader är några av inslagen som publiken kommer bjudas på. Vidare investeras i en ny TV-studio med fjärrstyrda robotkameror som ett steg i att höja upplevelsen för besökaren ännu mer. Det helt apple-baserade styrsystemet ligger i framkant då det gäller sportslig underhållning och har bra förutsättningar att utökas ännu mer i framtiden.

“Vår ambition är att Skellefteå Kraft Arena ska vara Sveriges trevligaste mötesplats och vi har länge sett den tekniska biten som ett värdefullt mervärdet till våra besökare. Vi vill att besökaren ska få en helhetsupplevelse utöver det vanliga innan matchen, under matchen och efter matchen. Repriser är viktiga inslag och dagens mediakub håller inte måttet för att förmedla dom, det är inte riktigt bra som det är idag, säger Pea Israelsson, Skellefteå AIK.

Mediakubens storlek och utformning är tänkt att spela en betydande roll för helhetsupplevelsen. Föreningens målsättning är att matchupplevelsen på plats ska förstärkas ännu mer och bli något utöver det vanliga.

iCast stärker sin marknadsposition
iCast Sweden AB har senaste åren utökat sin referenslista och är framträdande aktörer då det gäller arenaproduktioner och sportslig underhållning i Europa. Samarbetet med Skellefteå AIK stärker vår position på marknaden inför kommande upphandlingar.

“Vi är stolta över att välkomna Skellefteå AIK som ny kund och ser fram emot ett bra samarbete med en framgångsrik välskött toppklubb i SHL. Skellefteå AIK blir den tredje hockeyklubben i SHL som investerar i teknik från oss för att höja upplevelsen under sina evenemang. Utöver klubbar i SHL har även toppklubbar i norska och tyska hockeyligorna investerat i mediateknik från iCast. Efterfrågan på våra mediasystem är fortsatt hög och med detta nya avtal har vi nu tre nya mediakuber att leverera bara i höst”, säger Mats Hultemark från iCast.

Kontakta iCast

Kontakta iCast

iCasts medarbetare har mångårig erfarenhet av Digital Signage och LED-installationer. Vi levererar kompletta mediasystem och LED-skärmar anpassade för 24/7-drift för inomhus- och utomhusbruk. Varje år installerar vi hundratals kvadratmeter LED till nöjda och återkommande kunder.

Bland våra kunder finns klubblag inom SHL i hockey, fotbollsallsvenskan, utländska arenor, prisbelönta köpcentrum, marknadsledande energibolag, butikskedjor, offentliga organisationer, med flera.

iCast Sweden AB, Deltavägen 3, SE-352 45 Växjö, SWEDEN
Telefon: +46(0)47026300, Fax: +46(0)470762425
Webb: www.icast.se, E-mail: info@icast.se

Ditt namn

Din e-post

Meddelande