Nytt mediasystem för Ystads Arena – valet föll på iCast Sweden AB

HP Holding AB investerar i nytt mediasystem för Ystad Arena. Detta är en teknikinvestering för den idrottsliga mångfalden, ett mediasystem som levereras av iCast Sweden AB. I uppdraget ingår en ny delbar mediakub och en cirkelformad LED-banner i underkant, scoreboardsystem och TV-studio med fjärrstyrda robotkameror. I leveransen ingår också grafiska produktioner och matcheffekter.

Det Apple-baserade styrsystemet ligger i framkant för sportslig underhållning med stora expansionsmöjligheter. Mediakubens storlek och utformning är tänkt att spela en betydande roll för helhetsupplevelsen.

Sponsorn möjliggör investeringen
Investeringen av det nya mediasystemet sponsras av HP Holding AB som vill ge Ystad en arenaupplevelse på elitnivå.

“När vi bygger för framtiden så kan vi inte bara sätta dit två skärmar som inte nått fram till publiken, vilket var alternativet. Vi på HP Holding är oerhört stolta och glada för att vi fattade detta investeringsbeslut”, säger Ingmar Svensson från HP Holding AB.

För Ingmar var detta en satsning för den idrottsliga mångfalden i Ystad.

“Vi tvekade aldrig när det hettade till och det känns viktigt att stödja den lokala idrotten. Vi har många bra klubbar i Ystad kommun: Ystads IF, IFK Ystad samt IK Pandora, med fantastiska ledare och många utövare. Med iCasts stora kunnighet är vi övertygade om att detta är pricken över i:et i en idrottsarena. Den kommer att vara till glädje för många idrottsutövare och publik, i alla åldrar och i många år framöver.”

iCast stärker sin marknadsposition
iCast Sweden AB har senaste åren snabbt utökat sin referenslista och är en framträdande aktör då det gäller arenaproduktioner och sportslig underhållning i Europa. Samarbetet med Ystad arena stärker iCasts marknadsposition ytterligare.

“Vi är stolta över att välkomna Ystads arena som ny kund och ser fram emot ett bra samarbete med en framgångsrik och välskött handbollsklubb i Elitserien. Ystads IF blir den tredje handbollsklubben som använder vår teknik för att höja upplevelsen under sina evenemang. Det är också glädjande att se en privat aktör som HP Holding stötta idrotten i sin hemstad på ett för oss helt unikt sätt. Projektet hade aldrig blivit av utan HP Holding, vilket Ystad bör vara stolta över. Utöver klubbar i SHL har även toppklubbar i norska och tyska hockeyligorna investerat i mediateknik från iCast. Efterfrågan på våra mediasystem är fortsatt hög och med detta avtal levererar vi sammanlagt fyra nya mediakuber bara i höst”, säger Mats Hultemark från iCast.

Tacksamma idrottsklubbar
Ystads IF är glada över alla insatser från involverade aktörer.

“Vi är oerhört glada och tacksamma för att dels HP Holding investerar stort i totalupplevelsen i Ystad Arena och dels att politikerna röstade ja till höjningen av taket med 10 meter så att Mediakuben får plats. Vår strävan har hela tiden varit att publiken ska få en unik upplevelse under våra hemmamatcher. Den 55 kvadratmeter stora mediakuben med en cirkelformad LED-banner på 9 kvadratmeter blir helt unik i sitt utförande i handbollssverige. Den är till exempel 80 % större jämfört med Kristianstad.”, säger Jörgen Hansson, klubbchef för Ystads IF.

Jörgen Hansson ser många möjligheter för hur det nya mediasystemet kan användas:

“Tack vare det fjärrstyrda 3-kamerasystemet kan vi skapa roliga publikaktiviteter, som till exempel Kiss Cam, vilket också blir unikt i handbollssverige. iCasts system känns användarvänligt och tidseffektivt. Det är viktiga parametrar för oss som idrottsförening med begränsade personella resurser. Hela systemet förverkligar våra drömmar och kommer att bli ett jättelyft för oss!”    

Även IFK Ystad uttrycker stor tacksamhet:

“Det är med stor glädje som vi alla handbollsälskare i Ystad kan konstatera att Ingmar Svensson än en gång visar sitt stora hjärta for handbollen i stan. Inte bara for sitt eget YIF utan även for oss andra. Vi inom IFK Handboll värdesätter verkligen detta och ser fram emot att flytta in i den nya arenan som i och med denna investering blir Sveriges bästa arena.”, säger Jan Svensson, vice ordförande i IFK Ystad.

Ett lyft för kommunen
Från kommunens sida välkomnas satsningen:

“Ystads kommun har tillsammans med en privat sponsor, HP Holding, lyft upplevelsen i den nya arenan till ännu en nivå. Med en mediakub skapar vi helt nya möjligheter både för föreningarna och publiken”, säger Kent Mårtensson som är kommunalråd i Ystads kommun.

Kontakta iCast

Kontakta iCast

iCasts medarbetare har mångårig erfarenhet av Digital Signage och LED-installationer. Vi levererar kompletta mediasystem och LED-skärmar anpassade för 24/7-drift för inomhus- och utomhusbruk. Varje år installerar vi hundratals kvadratmeter LED till nöjda och återkommande kunder.

Bland våra kunder finns klubblag inom SHL i hockey, fotbollsallsvenskan, utländska arenor, prisbelönta köpcentrum, marknadsledande energibolag, butikskedjor, offentliga organisationer, med flera.

iCast Sweden AB, Deltavägen 3, SE-352 45 Växjö, SWEDEN
Telefon: +46(0)47026300, Fax: +46(0)470762425
Webb: www.icast.se, E-mail: info@icast.se

Ditt namn

Din e-post

Meddelande